logo ČAS

Česká astronomická společnost

Registrace k odběru novinek
Domů ČAS Články Akce Obloha Download Rady Media Kontakt

Pozvánka na setkání vedení složek a kolektivních členů ČAS a dalších astronomických institucí

Praha – Kolovraty, 12. dubna 2008

Zveme Vás na setkání zástupců složek a kolektivních členů České astronomické společnosti. Zveme i další astronomické společnosti a subjekty, které by rády informovaly o své nabídce nebo naopak o potřebě pomoci nebo si chtějí vyslechnout nabídku ostatních. Setkání je přístupno (kromě zástupců výborů jednotlivých skupin ČAS) také členům ČAS a hostům. Setkání se uskuteční v sobotu 12. dubna 2008 v Praze – Kolovratech v sále kulturního domu „U Boudů“ od 9:30 do 18:00 hodin.

Zveme zástupce výborů sekcí, poboček a komisí, kolektivních členů i revizory ČAS. Po jednom zástupci z každé složky bude uhrazeno cestovné. Budeme rádi, pokud se setkání zúčastní větší počet zástupců, i když už na vlastní náklady, příp. na náklady složky. Účast zástupců složek, které čerpají státní dotaci, je důležitá. Přítomni budou samozřejmě i členové Výkonného výboru ČAS.

V pátek 11. dubna 2008 od 17:30 hodin se na své řádné jednání v Infocentru Kolovraty v Praze – Kolovratech schází Výkonný výbor ČAS. Zájemci o účast na tomto jednání nechť se předem domluví (z kapacitních důvodů) s Pavlem Suchanem (suchan@astro.cz, tel. 267 103 040, 737 322 815).

Ubytování nezajišťujeme. V případě potřeby přenocování poskytneme přehled a kontakty na ubytovací zařízení.

Vaši složku můžete představit dvojím způsobem – na výstavce a krátkým vystoupením (můžete představit svoji činnost, seznámit ostatní s potřebou řešit Vaše problémy, nabídnout spolupráci,…). Můžete také přivézt fotografie a video nebo DVD z Vašich akcí k promítání, příp. pořad, se kterým byste chtěli seznámit ostatní. Doporučená délka příspěvků je do 15 minut. Váš příspěvek prosíme potvrďte v návratce. Prezentace přihlašované až na místě nemusejí být z časových důvodů akceptovány!

Výstavka – k dispozici budou nástěnky a materiál pro uchycení. Vaši presentaci si budou moci prohlédnout kolegové ze složek ČAS a dalších astronomických subjektů.

Presentace - k dispozici bude notebook, datový projektor, videopřehrávač a televize. V poněkud vzdálenějším zázemí budeme mít k dispozici tiskárnu, kopírku a skener. Dotazy na projekční techniku a softwarové vybavení adresujte Tomášovi Bezouškovi (bezouska@astro.cz, 723 051 086).

Doprava

Kolovraty leží na železniční trati Praha hlavní nádraží - Benešov u Prahy - České Budějovice. Do Kolovrat zajíždí dvě autobusové linky - autobus č. 267 ze stanice metra Háje - linka C a autobus č. 268 ze stanice metra Depo Hostivař - linka A. Ve vlaku i v autobusech platí časové kupony PID a jednorázové jízdenky PID. Více informací o jízdném a jízdních řádech naleznete v přiloženém souboru Doprava.

Občerstvení během jednání je zajištěno.

Oběd - pro předem přihlášené zájemce (viz. návratka) bude oběd zajištěn v kavárně Café Marta. Účastník si může objednat ze dvou menu:
menu č. 1 - kuřecí řízek a bramborový salát
menu č. 2 - vepřové maso na žampionech, rýže.

Cena každého menu se bude pohybovat do 100,- Kč. Kavárna kromě zákusků také nabízí bagety, různé druhy salátů, chlebíčky apod. Účastníci se také mohou stravovat v ostatních restauracích v Kolovratech. Jejich přehled bude vyvěšen na nástěnce v sále.

Program – sobota 12. dubna 2008

8:30prezence, instalace prezentací na nástěnky, dodatečné přihlášení prezentací
9:30zahájení (RNDr. Eva Marková, CSc. - předsedkyně ČAS)
9:40informace o České astronomické společnosti (projekty, přehled akcí, rozpočet...)
10:45přestávka
11:00Slavnostní předání Ceny Zdeňka Kvíze, laureátská přednáška
12:30oběd
13:45Slavnostní předání titulu Astrofotograf roku 2007, laureátská přednáška
15:00přestávka
15:20Astronomie v ČR – presentace jednotlivých skupin
18:00předpokládaný závěr

V dopoledním a odpoledním programu jsou zatím zahrnuta témata:

  • Stručné představení projektů ČAS
  • presentace uskutečněných akcí
  • přehled akcí v roce 2008
  • Podzimní knižní veletrh
  • Astronomická olympiáda
  • stručné informace o rozpočtu ČAS
  • informace o činnosti jednotlivých složek ČAS
  • Mezinárodní rok astronomie 2009

Bližší informace k setkání Vám podají Tomáš Bezouška (bezouska@astro.cz) a Pavel Suchan (suchan@astro.cz), telefonicky získáte informace v sekretariátu ČAS (267 103 040, 737 322 815 – Pavel Suchan).

Všechny návratky posílejte prosím na e-mail: clenove@astro.cz.

Těšíme se, že setkání složek bude mít přátelský a tvůrčí duch jako v předchozích letech a nebude jenom o tom, kterou účetní osnovu musíme používat pro vyúčtování dotace. RNDr. Eva Marková,CSc., v.r. předsedkyně ČAS