Česká astronomická společnost

Kurz praktického pozorování 2011.04.29 14:00

Hvězdárna Valašské Meziříčí - hlavní budova Hvezdáreň v Partizánskom ve spolupráci s Hvězdárnou Valašské Meziříčí p. o. pořádají ve dnech 20. až 22. května 2011 akci s názvem Kurz praktického pozorování: Jak astronomové pozorují vesmír. Akce, která je určena především studentům a amatérským astronomům, je organizována jako součást projektu OBLOHA NA DLANI financovaného v rámci přeshraniční spolupráce SR-ČR 2007-2013. Místem setkání bude Slovensko, konkrétně hotel Partizán na Jankovom Vŕšku.

Účastníci tohoto praktického semináře mají jedinečnou příležitost získat nové poznatky z astronomie, navázat kontakty nejen mezi sebou, ale i s přednášejícími a popularizátory astronomie z České a Slovenské republiky. Kromě zajímavých přednášek a besed budou na programu večerní astronomická pozorování pomocí kvalitní techniky. Jsme přesvědčeni, že právě to některým účastníkům umožní hlouběji se seznámit s astronomií, pro jiné to může být začátek nového a zajímavého koníčka.

Logo projektu Obloha na dlani Nové poznatky mohou studenti využít v rámci svých seminárních prací, při studentské odborné činnosti nebo při další práci s mládeží - při vedení astronomických kroužků a klubů. Řadu praktických dovedností pak lze uplatnit při spolupráci s hvězdárnami v pozici tzv. demonstrátorů nebo při vlastní odborné činnosti, která přináší hodnotné výsledky.

Limitovanému počtu účastníků budou uhrazeny náklady na ubytování a stravu. Přihlášky budou evidovány podle data přijetí až do vyčerpání kapacity. Závazné přihlášky je nutno podat nejpozději 9. května 2011 (zájemci z České republiky se hlásí na Hvězdárně Valašské Meziříčí).

Podrobnější informace včetně programu jsou k dispozici na internetových stránkách Hvězdárny Valašské Meziříčí.

Zdroj: Hvězdárna Valašské Meziříčí

  Martinek František   Zobrazeno: 4321x   Tisk

Text podléhá autorskému zákonu a nesmí být bez vědomí autora šířen.